Podsumowanie seminarium „Instalacje fotowoltaiczne – prawne i praktyczne aspekty projektowania, montażu i działania oraz możliwość finansowania inwestycji”

17 Lut 2016

W dniu 16 lutego 2016 roku w Inkubatorze Przedsiębiorczości Fundacji Rozwoju Lubelszczyzny odbyło się seminarium pt. „Instalacje fotowoltaiczne – prawne i praktyczne aspekty projektowania, montażu i działania oraz możliwość finansowania inwestycji”, w którym uczestniczyło ponad 130 przedstawicieli jednostek samorządu terytorialnego z województwa lubelskiego. Organizatorem spotkania była Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny – Koordynator Lubelskiego Klastra Ekoenergetycznego.

Celem seminarium była prezentacja zagadnień związanych z instalacjami fotowoltaicznymi, m.in. regulacji prawnych, zasady działania, przyłączania instalacji do sieci publicznej i aspektów ekonomicznych związanych z realizacją projektu. W trakcie spotkania zostały przedstawione także możliwości współpracy Fundacji Rozwoju Lubelszczyzny w zakresie wykorzystania lokalnego potencjału  odnawialnych źródeł energii i poprawy efektywności energetycznej oraz  potencjalne źródła finansowania inwestycji planowanych do realizacji przez jednostki samorządu terytorialnego.

Seminarium – fotowoltaika – program – 15.02.16

FRL-prezentacja-16.02.16

PGE_Fund. Rozw.Lubelszczyzna_Zgłoszenie instalacji OZE_2016.02.16

DSC_5709 DSC_5711 DSC_5714 DSC_5728 DSC_5733 DSC_5743 DSC_5748 DSC_5758 DSC_5762